Bagasjeregler

Bagasjeregler

HÅNDBAGASJE

 • Alle reisende over 2 år kan ha med en håndbagasje innenfor målene 55x40x23cm cm og maks 8 kilo. I tillegg til én håndbagasje kan du ta med én liten håndveske eller en liten pc-veske.
 • Dersom en gjenstand har farlige egenskaper (brannfarlig, giftig, etsende, etc.) skal den ikke medbringes i håndbagasje. Dette gjelder også en del forbudte gjenstander som kan brukes som våpen. Regelverket begrenser også mengden flytende væske reisende kan ta med om bord som håndbagasje. 
  Informasjon om dette kan du finne her: Avinor - Bagasje
 • Litiumbatterier kan generere en stor mengde varme hvis de kortslutter, eller kan ta fyr hvis de blir skadet, feil utformet eller feil montert. Derfor er det begrensninger ved løse litium batterier og powerbanks som brukes i enheter som bærbare datamaskiner, mobiltelefoner og DVD-spillere, og for medisinsk utstyr. Dette kan kun medbringes som håndbagasje. Hvert batteri må pakkes separat i original emballasjen, eller dekke batterikontaktpunkter med ikke-ledende tape for å isolere dem, samt pakke hvert batteri i en egen plastpose.
 • Verdifulle eiendeler (f.eks. verdipapir, pass, bærbar pc, nettbrett, penger, medisin, smykker, kamera, musikkinstrument, nøkler og lignende) bør transporteres i håndbagasjen da vi ikke erstatter slikt om uhellet skulle inntreffe.
 • Elektroniske sigaretter: Det er ikke lov å bruke elektroniske sigaretter om bord. Elektroniske sigaretter skal ligge nedpakket i håndbagasjen under hele reisen. Dette gjelder også elektroniske piper og sigarer.
   

INNSJEKKET BAGASJE 

Koffert opp til 20 kg koster kr. 120.-.  Ekstra koffert på samme person koster kr. 250.- .

Bagasjen må ikke overskride 20 kg eller være over 158 cm(beregnes lengde +bredde+høyde). Om bagasjen er for tung (mer enn 20 kg) eller for stor (mer enn 158 cm), vil det påløpe et tilleggsgebyr.

Dersom en gjenstand har farlige egenskaper (brannfarlig, giftig, etsende, etc) eller er forbudt i henhold til Security-regelverket, skal den ikke medbringes i innsjekket bagasje. Informasjon om dette kan du finne her: Avinor - Bagasje

Litiumbatterier kan generere en stor mengde varme hvis de kortslutter, eller kan ta fyr hvis de blir skadet, feil utformet eller feil montert. Derfor er det begrensninger ved løse litium batterier og powerbanks som brukes i enheter som bærbare datamaskiner, mobiltelefoner og DVD-spillere, og for medisinsk utstyr. Dette kan kun medbringes som håndbagasje. Hvert batteri må pakkes separat i original emballasjen, eller dekke batterikontaktpunkter med ikke-ledende tape for å isolere dem, samt pakke hvert batteri i en egen plastpose.

SPESIALBAGASJE
Det er fullt mulig å ta med ulike typer spesialbagasje på våre flyvninger. Hvis bagasjen ikke er inkludert på billetten, må det betales ekstra for bagasjen. Da våre fly har begrenset lastekapasitet, vil bagasje større enn 20 kg og 1.58 m bli tatt med på stand by vilkår, dvs. at vi i noen tilfeller ikke kan garantere at din spesialbagasje vil komme med på samme flyvning som deg.

Barnevogn
Barn under to år kan alltid ha med en barnevogn som innsjekket bagasje uten ekstra kostnader, for barn over to år regnes barnevogn som en bagasje. Vogner skal sjekkes inn sammen med annen bagasje, men må som oftest leveres på bånd for spesialbagasje. Barnevognen må være sammenleggbar og annen bagasje skal ikke legges sammen med vognen. Du trenger ikke å registrere barnevognen i bestillingen din.Vi anbefaler at du pakker barnevognen så den er beskyttet mot skader og tilgrising fra annen bagasje. Spesielle plastposer selges på flyplasser i hele landet. Det finnes også andre produkter på markedet, blant annet PramPack og Airshells.

Bilsete
Bilsetet regnes som en bagasje og kan sjekkes inn. Hvis du ønsker å ta bilsetet ombord i flyet til en baby, da må du betale barnebillett til spedbarnet ditt da bilsete krever eget sete. Les mer om dette under reise med barn
.

Musikkinstrumenter
Musikkinstrumenter som overstiger maksimal håndbagasjestørrelse (55cmx40cmx20cm) må sendes som innsjekket bagasje og være pakket i hardt materiale ("hard case") for transport. Instrumenter som er over standard størrelse for innsjekket bagasje må det betales overvekt for.Det er også mulig å ta med instrument i kabinen forutsatt at det betales for setet og at instrumentet ikke overstiger 75 kg. Setebeltet må kunne festes rundt instrumentet og det må ikke stikke høyere opp enn seteryggen.

Sportsutstyr
Sportsutstyr som går utenfor standard størrelse for vanlig bagasje (20kg og 158 cm) må betales overvekt for, i henhold til din billettklasse.

Skiutstyr
Du kan ha med 1 eller 2 kolli skiutstyr gitt at dette ikke veier mer enn 20 kg til sammen.

Et sett med skiutstyr kan inneholde ski pose med ski, skistaver eller snowboard, skisko/støvler eller snowboardstøvler og hjelm

Fiskestenger
Alle fiskestenger må transporteres som innsjekket bagasje.. Fiskestengene må være godt innpakket og i den forbindelse anbefales det hardplast etui. Tillatt fiskeutstyr er en eske med fiskekroker, fiskeveske og det antall fiskestenger som det er plass til i etuiet.Myke og polstrede etuier aksepteres ikke, siden de ikke tåler støt eller risting.

Sykkel
Sykkel kan tas med om bord i FlyVikings fly, men må pakkes inn beskyttende overtrekk eller hardkasse som er beregnet på sykkel. Har du ikke en slik kasse, bør du ta følgende forhåndsregler før avreise:

 • Pedalene tas av eller svinges langs rammen 
 • Deler som kan tilgrise eller skade annen bagasje eller frakt må tildekkes
 • Rattet må svinges langs rammen
 • Et lurt tips kan være å slippe ut luften i dekkene for å redusere risikoen for at de kan bli ødelagt på grunn av ulikt trykk.

Det er ikke mulig å sende elektriske sykler og Segways på våre flyvninger, dette er på grunn av restriksjoner tilknyttet batteritypen som er på slike sykler

Golfutstyr
En golf bag inkluderer golfkøller med inntil 14 køller, golfballer og et par golfsko

Jakt- og sportsvåpen
Jakt- og sportsvåpen kan tas med som innsjekket bagasje. Forhåndsregler når du skal reise med jakt- og sporsutstyr:

 • Våpenet skal alltid forevises uoppfordret ved innsjekk. Sluttstykket, forskjeftet eller avfyringsmekanismen må pakkes og sendes separat fra resten av våpenet.
 • Våpenet skal ikke være ladd. 
 • Ammunisjon er å betrakte som farlig gods og skal ligge i originalemballasjen, eller i tilsvarende emballasje der patronene er beskyttet mot friksjon, harde støt eller kan løsne. Maks 5 kilo per pakke og per person er akseptert. Løse patroner er ikke tillatt.