Barn som reiser alene

Skal barnet ditt reise alene, kan du bestille tjenesten «assistanse for mindreårige uten ledsager». Vi lover å ta godt vare på barnet ditt under hele turen. Vårt personale vil hjelpe barnet å komme seg om bord, og slå seg til ro i flyet. Vi vil også sørge for at barnet overleveres til rett person etter landing.

Hvem kan fly alene?                                                                                                               
Du kan bestille alenebillett til barnet ditt hvis det er mellom 5 og 15 år gammelt. Hvis barnet er under 5 år, er det dessverre for ungt til å reise uten ledsager.

Barn fra 5 t.o.m. 11 år             
Hvis barnet som skal reise alene eller uten følge av en voksen, er mellom fem og elleve år, er det nødt til å reise som «mindreårig uten ledsager» (unaccompanied minor, UM). Man må ha fylt 16 år for å kunne regnes som voksen.

Barn fra 12 t.o.m. 15 år                        
Hvis barnet som skal reise alene, er mellom tolv og 15 år, kan dere selv velge om dere vil be om «assistanse til en mindreårig uten ledsager». Hvis dere velger ikke å reservere denne tjenesten for barnet, vil det reise på egen hånd. 

Chat med oss eller send e-post   
Du må sende e-post (kundesenter@flyviking.no) eller chatte med vår kundeservice for å bestille tur for en mindreårig uten ledsager minst 48 timer før avreise. Gebyret for å assistere mindreårige uten ledsager, slik at vi kan sette av ressurser til å ta oss av barnet gjennom hele reisen, er kr. 380 pr strekning.

Hvordan forberede reisen

  • Vi har strenge regler for å sikre barnet under hele reisen.
  • Du må oppgi en «avsender» (som skal sjekke inn barnet) og en «mottaker» (som skal hente barnet) når du bestiller billett for en mindreårig som skal reise uten ledsager.
  • Avsenderen og mottakeren må fremvise gyldig ID med bilde, og opplysningene deres må samsvare med det som står i bookingen.
  • Avsenderen må bli igjen på flyplassen helt til barnet er gått om bord i flyet og flyet forlater gaten.
  • Gjør klar alt papirarbeidet
  • Last ned skjemaet for mindreårige uten ledsager(UM) og vis det til våre representanter på flyplassen når barnet skal sjekkes inn. Sørg for å fylle ut hele skjemaet for å unngå forsinkelser. Skjemaet skal fylles ut i 3 eksemplarer, et til innsjekking, et til kabinpersonale og et som følger barnet på sin reise.
  • Sørg for å sjekke inn barnet ved innsjekkingsskranken minst én time før avgang, slik at vi har nok tid til å hjelpe barnet med å komme om bord og finne seg til rette i flyet.
Skjema for barn som reiser alene (last ned):