Passasjerrettigheter

Rettigheter når du reiser under én reservasjon
Hvis en reservasjon inkluderer reise fra A til C via B og begge flyvninger blir operert av FlyViking, vil FlyViking være ansvarlig for å bringe deg til det endelige bestemmelsesstedet.

Ved forsinkelser eller kanselleringer vil FlyViking, i henhold til internasjonale regler, gi deg ombooking, måltider og overnatting.
FlyViking vil i slike situasjoner informere deg om dine rettigheter og grunnen til avbestillingen eller forsinkelsen. For ytterligere informasjon, kan du lese vilkårene og salgsbetingelsene. 

Rettigheter når du reiser under separate reservasjoner
Hvis du reiser fra A til C via B under separate FlyViking-reservasjoner eller med forskjellige flyselskaper, har du ikke krav på å bli booket på en ny flytur ved forsinkelser eller kanselleringer. Hvis det derimot er ledige plasser, kan du bli booket om til neste fly. Dette vurderes i hvert enkelt tilfelle.

Du vil ikke ha samme rett til å motta måltider eller hotellovernatting dersom du mister din neste flyreise. Det er derfor svært viktig at du beregner nok tid mellom ankomst og avreise, og tar hensyn til at du må vente på bagasje og kanskje gå gjennom innsjekking og sikkerhetskontroll igjen.

Hvis du kjøper en egen reise med FlyViking og fortsetter reisen med et annet flyselskap, må du beregne minimum 1,5 time mellom ankomst i henhold til rutetabellen og din neste flyreise i Norge.

Siden flyselskapenes ansvar i slike tilfeller er begrenset i forhold til det økonomiske tapet du muligens står overfor, kan det være nyttig å kjøpe reiseforsikring.

Klage og reklamasjon
Vi ønsker tilbakemeldinger om forhold som vi kan bli bedre på. Ønsker du å fremme en klage eller du mener deg berettiget til reklamasjon, vennligst benytt kontaktskjemaet i fanen Om Oss: http://flyviking.no/Om-oss/Kontakt-oss. I tema feltet velger du Klage/complain.

Du kan også klage via Norsk Reiselivsforums side https://reiselivsforum.no/web/home/ 

Vi vil behandle alle klager og reklamasjoner så raskt som mulig og i henhold til de regler som gjelder på området. Vi viser forøvrig til avsnittet
dine rettigheter hos Luftfartstilsynet.