Spesielle behov

For å kunne tilby våre passasjerer best mulig hjelp, må vi ha informasjon om dine behov senest 48 timer før flyreisen. FlyViking AS tilbyr personer med redusert bevegelighet eller spesielle behov tjenester i henhold til Forordning (EF) 1107/2006.

Hvis du bestiller din flyreise mindre enn 48 timer før avreise vil vi forsøke å hjelpe etter beste evne, men vi kan dessverre ikke gi noen garanti for at vi kan imøtekomme alle dine behov.

Passasjerer med redusert bevegelighet må møte opp til innsjekk i god tid før avreise. Hvis du ikke har blitt informert om annet, må du møte frem til innsjekk senest én time før avgang.

Rullestol
Rullestol og annet utstyr som er nødvendig i hverdagen kan medbringes uten ekstra kostnad. Vi må vite om den reisende har med seg manuell eller elektrisk rullestol samt størrelse/mål på denne og evt. type batteri. Dersom det også medbringes batteridrevet apparat, må vi først sjekke at denne er godkjent for flytransport, og ikke tilhører kategorien farlig gods. Passasjer som skal reise med rullestol må kontakte selskapet under bestillingen, slik at denne kan merkes korrekt på flyvningen og vi kan undersøke at vi har mannskaper til å håndtere dette inn og ut av flyet. Dette er spesielt viktig med elektrisk rullestol, grunnet høy vekt.

Rullestolassistanse deles inn i 3 kategorier:

  • WCHR
    Den reisende klarer selv å gå opp/ned trapper og inn i flyet. Assistanse er nødvendig til/fra utgangen/gate.
  • WCHS
    Den reisende klarer å gå til flysetet selv. Assistanse er nødvendig helt fram til flyet, og man må bæres opp/ned trapper.
  • WCHC
    Den reisende er helt immobil. Assistanse/bæring er nødvendig helt frem til flysetet. For å imøtekomme krav til sikkerhet for både passasjerer og ansatte når det gjelder blant annet evakuering og personskader, samt at vårt flyplasspersonell skal kunne være forberedt og bemannet har vi innført nye prosedyrer. Rullestolen kan være maks 43 cm bred, og passasjeren kan maks veie 120kg. Dersom passasjeren veier mellom 90 og 120kg må dette opplyses om ved bestilling. 

Medisinsk utstyr
Dersom den reisende skal ha med seg oksygen, må det gis detaljert informasjon om dette. Vi gjør oppmerksom på at flytende oksygen er strengt forbudt ombord i flyet.

Allergisk mot pelsdyr
Har du allergi mot pelsdyr, har du mulighet til å reservere deg mot at det bookes dyr i kabinen på din avgang. Du må da varsle oss om dette når du bestiller din reise. Benytt merknadsfeltet «tilleggsinformasjon» (på betalingssiden). Dersom det allerede er booket dyr om bord på flyvningen vil vi varsle deg om dette, og evt. tilby alte;rnativ avgang.
 Har du fått bekreftet plass vil det ikke kunne bestilles plass for dyr på din avgang.

Reisende som er gravid
Er du gravid og den generelle helsetilstanden din er stabil, kan du reise uten begrensninger frem til 4 uker før termin. Vi anbefaler at du også sjekker ditt forsikringsselskaps regler da disse kan inneha krav utover dette.

Fra to til fire uker før termin
Er det to til fire uker før termin kreves en legeerklæring. I denne må følgende være inkludert: Passasjerens navn, referansenummer, navn og telefonnummer til behandlende lege, legens signatur, termindato samt hvor langt man har kommet i svangerskapet. I tillegg kan ikke flyvetiden overstige fire timer.

Mindre enn to uker før termin
Med mindre enn to uker til termin aksepteres dessverre ikke gravide passasjerer.

Bestilling av reiser med særskilt behov
Dersom du bestiller på Internett, må du benytte feltet "Tilleggsinformasjon" til å informere om dine behov før du bekrefter din bestilling. Dersom du ikke har fått opplyst om andre behov ved bestilling på internett eller i andre kanaler, ber vi om at du kontakter vårt kundesenter i god tid før avreise.